Ce este toxina botulinica și cum sa scapi de riduri cu ajutorul injectărilor cu botox

Cu toții am auzit de injectările cu botox dar marea majoritate încă trăiește cu impresia că botoxul este cel care se pune în buze. Nimic nu poate fi mai eronat. În acest articol vom demonta miturile legate de botox și vă vom ajuta să înțelegeți mai bine ce este toxina botulinica, cum se folosește ea cu adevărat și ce tratament de injectare cu toxina botulinica gasești la aBeauty Clinique.

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este produsa de bacteria Clostridium botulinum, fiind este cea mai puternica neurotoxina cunoscuta in prezent. Deși cuvântul bacterie sună înfricoșător la prima vedere, injectarea cu botox este o procedură comună la care apelează foarte multe femei și bărbați, în egală măsură.

Conform Regina Maria, toxinele botulinice joacă un rol foarte important în gestionarea a numeroase afecțiuni.

Timp de 30 de ani, oftalmologi si neurologi au folosit toxina botulinica pentru a trata multiple afectiuni în special strabismul și distonia focala, spasmul hemifacial și diverse tulburări de mișcare spastică, dureri de cap, dar și unele afecțiuni cronice care răspund numai parțial la tratament.

Timp de 20 de ani, toxina botulinica a început să fie utilizată și în scopuri cosmetice, fiind în prezent folosită și pentru a combate transpirația excesivă a palmelor, axilelor si picioarelor. La ora actuală, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai populară procedură cosmetică în întreaga lume.

Serotipul A al toxinei botulinice este singura forma disponibila din punct de vedere comercial al toxinei botulinice pentru uz clinic si este folosit in special pentru netezirea temporara a ridurilor faciale si imbunatatirea aspectului. Injectările cu botox se folosesc pentru corecția liniilor și ridurilor de la nivelul feței, bărbiei, gâtului și pieptului.

Toxina botulinica (botox) din punct de vedere estetic, poate fi folosita pentru:

  • Diminuarea benzilor si ridurilor de la nivelul gatului
  • Netezirea liniilor fine si ridurilor de la nivelul fetei
  • Imbunatatirea aspectului de barbie dubla sau gusa
  • Netezirea obrajilor
  • Corectarea zambetului gingival
  • Ridicarea colturilor gurii
  • Reducerea cearcanelor

Modul în care actionează toxina botulinica

Modul în care actionează toxina botulinica

Principalul factor prin care acționează botoxul este inhibarea transmiterii impulsului nervos asupra musculaturii din regiunea injectată, producând pareza temporară a grupurilor musculare interesate. Acestea își pierd temporar capacitatea de contracție, ducând la o relaxare a grupului muscular dar producând și o întindere a tegumentului care va deveni astfel fără cute și riduri.

Toxina botulinica este injectatată cel mai adesea în zona frunții, în colțurile ochilor “laba gâștei” și între sprâncene, mai rar la nivelul bărbiei și în zona gurii.

După injectare, efectul se instalează în 3-4 zile ajungând la nivel maxim în jurul zilelor 10-14 post-intervenție.

Durata efectului clinic, care ține între 3 și 5 luni, depinde de câte doze s-au efectuat. Mai mult, contează și cât îi ia organismului să readucă mușchiul la situația inițială, dinainte de injectarea cu botox.

Regenerarea se instalează treptat, fibrele reluându-și progresiv activitatea, pe măsură ce rezultatele clinice se diminuează. Ameliorarea aspectului ridurilor observată în timp se datorează și unui mecanism special – acesta depozitează colagen în zona relaxată prin injectare.

Toxina botulinică poate fi realizată în general dupa 30-35 de ani sau când apar primele semne ale îmbătrânirii, eventual când ridurile încă nu sunt foarte profunde.

Există însă și persoane cărora moștenirea genetică, de exemplu, le indică începerea tratamentului mai devreme de 30 de ani. De asemenea, prevenția rămâne cea mai importantă cale pentru un ten tânăr, luminos si sănătos.

Recomandările finale pentru tratamentele injectabile cu fillere sau botox aparțin medicului specialist.

În urma unui consult, medicul ia la cunoștință aspecte legate de istoricul clientului atât din punct de vedere medical cât și estetic, ține cont de dorința pacientului și acționează în funcție de forma feței.

Contraindicatii, reacții adverse și recomandări

Contraindicatii, reacții adverse și recomandări

Se recomanda evitarea tratamentelor cu toxina botulinica femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, precum si persoanelor diagnosticate cu o afectiune neurologica.

Toxina botulinica este contraindicata:

  • Persoanelor cu anumite afectiuni neuromusculare
  • Persoanelor cu instabilitate psihologica
  • Persoanelor cu istoric de reactie la toxina sau albumina
  • Femeilor insarcinate
  • Femeilor care alapteaza
  • Persoanelor cu diverse infectii in zonele in care se doreste injectarea toxinei botulinice
  • Persoanelor cu disfagie (dificultate in inghitirea alimentelor)
  • Persoanelor care urmeaza un tratament cu antibiotice, aminoglicozide sau captopril
  • Au reacții de hipersensibilitate la toxina botulinica
  • Au alergie la albumină sau sursă umană

Reacții adverse asociate toxinei botulinice:

În general, oamenii tolerează bine injecțiile cu botox, iar efectele secundare nu sunt frecvente. Cu toate acestea, pe lângă efectele estetice dorite, tratamentele cu toxina botulinica pot provoca, rareori, și o serie de efecte nedorite. Acestea fiind:

  • Durere ușoară, inflamare sau vânătăi în jurul locului de injectare
  • Simptome asemănătoare gripei
  • Durere de cap
  • Probleme gastrointestinale
  • Inflamarea pleoapelor
  • Greață
  • Slăbiciune sau paralizie temporară nedorită în mușchii apropiați

Recomandări după injectare cu toxina botulinică

În urma tratamentelor cu toxina botulinica, se recomandă:

  • Ca în timpul celor patru ore care urmează injectării, să nu se facă sport și să nu se culce, pentru a nu favoriza migrarea substanței;
  • Să se evite tratamentele faciale care implică masajul timp de 2 săptămâni post-tratament;
  • Evitarea aspirinei în primele 7-15 zile care preced și 7-15 zile care urmează injectării de botox, pentru a minimiza riscul apariției vânătăilor;
  • În plus, se interzice efectuarea de masaje locale în primele 24 de ore după injectare, pentru a limita riscul de migrare a substanței în alți mușchi.

Mituri despre botox

Mituri despre botox

Pentru că de cele mai multe ori, cu cât un tratament este mai popular, cu atât mai multe mituri apar în jurul lui, nici injectarile cu botox nu au scăpat.

Iată cele mai des întalnite mituri despre toxina botulinica, care nu ar trebui să împiedice pe nimeni să aleagă acest tratament:

1. Buzele se maresc cu Botox

Fals și total eronat! Toxina botulinica (botox) are rolul de a relaxa muschiul, nu pe acela de a-l umple sau de a da volum. Pentru ca avem nevoie ca zona gurii sa fie cat mai mobila, injectările cu toxina botulinica nu sunt deloc indicate. Doar în unele situații speciale, medicul estetician poate opta pentru injectarea de Botox în zona buzelor atunci când vizează ridurile fine din jurul gurii. 

2. Botoxul da fetei un aspect nenatural

Orice procedură are propriile indicații. Daca se incearca forțarea acestora prin injectarea unor cantități prea mari de substanță, sunt șanse foarte mari ca rezultatul sa fie un aspect nenatural. Însă dacă se respectă cantitatea admisă, fața o să capete un aspect cu adevărat îmbunătățit: o fata mai luminoasa, cu aspect odihnit si in acelasi timp natural.

3. Ridurile sunt mult mai accentuate dupa incetarea tratamentului cu Botox

Fals! Odată cu înaintarea în vârstă și cu modificările specifice îmbătrânirii țesuturilor, este de așteptat ca și ridurile să se accentueze lent si progresiv. Injecțiile cu Botox nu induc îmbătrânirea precoce, din contra, ele ameliorează complet sau parțial ridurile din zona dorită. Efectele tratamentului cu toxina botulinica sunt complet reversibile și dupa neutralizarea completă a substanței de către organism, mușchiul respectiv iși revine la forma anterioara procedurii.

4. Botoxul este toxic

Fals. Botoxul este versiunea proteică purificată a adevăratei toxine botulinice, ceea ce înseamnă că în mare măsură este netoxică. Proteina este inserata direct în mușchi pentru a-l relaxa și nu este absorbită în fluxul sanguin. De fapt, botoxul a fost aprobat de FDA (The United States Food and Drug Administration) pentru uz cosmetic încă din 2002.

5. Intervenția este dureroasă

Injectarea cu toxină botulinică a ridurilor este un tratament minim-invaziv care durează foarte puțin – 20 de minute.

Intervenția nu este dureroasă, nu necesită perioadă de recuperare și se poate efectua și într-o pauza de prânz deoarece activitatea se poate relua normal imediat după intervenție.

Acest lucru se datorează faptului că acele utilizate sunt foarte subțiri și se injectează doar o cantitate mică de botox. Practic, nu vei simți decât o mică ciupitură pentru câteva secunde.

Tratament injectare toxina botulinica în clinicile aBeauty

Tratament injectare toxina botulinica în clinicile aBeauty

În toate clinicile aBeauty se găsesc diferite tratamente cu injectări, atât pentru volum buze cât și pentru riduri și volumetrie. Toate substanțele folosite sunt de cea mai bună calitate, mândrindu-ne cu tratamente premium și rezultate ce întrec așteptările.

Dar în continuare o să vorbesc despre cum sa scapi de riduri, cu ajutorul injectărilor cu botox efectuate în clinicile aBeauty.

Tipul de toxină botulinica folosit în Injectarea cu Toxina Botulinica pentru riduri se numește Vistabel (toxina botulinica de tip A) și este produs de firma Allergan.

Aprobat din anii 80 și disponibil azi sub brandul Vistabel, acest tip de toxină botulinică are cea mai mare cantitate de proteine și o greutate moleculară destul de constantă, ceea ce face ca substanța să fie ideală pentru administrarea în zonele dorite. De asemenea, acest tip de toxină este cu mult superior calitativ față de alte tipuri de botox.

Unul dintre avantajele majore atunci când alegi injectarea ridurilor cu toxina botulinica într-o clinică aBeauty este siguranța. În clinicile aBeauty, toxina botulinica este originală, este sigilată, este în termenul de valabilitate și este transportată și depozitată la temperaturi corecte de efect ce nu o degradează.

Spre deosebire de unii dintre medicii și unele dintre clinicile low-cost, în clinicile noastre fiolele cu toxină botulinică sunt de unică folosință pentru fiecare client.

Nu se păstrează toxina botulinica desfăcută pentru a o injecta altui client. Nu se împarte toxina botulinica dintr-o fiolă desfăcută cu alte persoane.

Clienții nu vor fi niciodată supuși la riscuri pentru un preț derizoriu cu prețul riscului infectării acestora cu boli care se transmit prin sânge. La aBeauty e sigur.

De asemenea, pentru clienții mai sensibili, mai temători sau care se află la prima injectare, clinica deține mai multe opțiuni de anestezie astfel încât să fie o experiență cât mai plăcută. Se va folosi anestezie locală neinvazivă și nedureroasă cu lidocaină (o cremă ce se pune pe buze și în jurul acestora). Toate aceste lucruri nu implică niciodată costuri suplimentare.

Atunci când alegi injectarea ridurilor cu botox într-o clinică de estetică aBeauty Clinique știi că prețul include absolut tot și nu vei avea parte de surprize neplăcute. În prețul fiecărei proceduri de injectare a ridurilor este inclus:

  1. Siguranță, igienă, curățenie, mediu steril
  2. Toxină botulinică originală, sigilată și valabilă
  3. Consult medical înaintea procedurii
  4. Anestezie locală ușoară dacă e cazul
  5. Procedura de injectare realizată de medic
  6. Medic cu experiență și rezultate dovedite
  7. Consult medical după procedură
  8. Asistență permanentă de specialitate

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - lei

Descoperă abonamentele corporale!

X