🛡️ La aBeauty e sigur 👉 Vezi măsurile

Tratamentul vaselor sparte de sange denumite si spider veins sau venectazii

In cele ce urmeaza vei afla totul despre tratamentul vaselor sparte de sange care provoaca fenomenul denumit si spider veins. Aceste vase capilare sparte mai poarta si denumirea de vinisoare rosii.

Recunosti vinisoarele rosii din imaginea de mai jos?

Tratamentul Spider Veins

Hai sa aflam mai multe despre aceasta afectiune, despre cum poate fi prevenita si despre optiunile de tratament.

Ce sunt venectaziile si telangiectaziile

Venectaziile, telangiectaziile si venele reticulare sunt de fapt niste forme de dilatatie vasculara. Aceste dilatatii vasculare pe care le mai numim si vinisoare apar pe picioare, in zona gleznelor, pe fata, pe nas si chiar pe maini.

In imaginile de mai jos poti observa cum arata vinisoarele sparte pe diferite zone ale corpului.

Imagine vinisoare rosii fata

Vinisoare rosii fata

Imagine vinisoare rosii nas

Imagine vinisoare rosii nas

Imagine vinisoare rosii picioare

Vinisoare rosii picioare

Imagine vinisoare rosii glezna

Vinisoare rosii glezna

De ce apar vinisoarele

Venectaziile apar atat la femei cat si la barbati dupa varsta de 25 de ani (desi nu e o regula absoluta), iar vinisoarele rosii de pe picioare apar din cauza urmatorilor factori:

 • traumatisme locale
 • mostenire genetica
 • ortostatistm prelungit - stat in picioare
 • sarcina
 • insuficienta venoasa asociata
 • contraceptive orale administrate timp indelungat

Cu alte cuvinte, venectaziile apar in urma unei insuficiente venoase cronice (probleme microcirculatie). Daca ai tendinta sa faci vinisoare sparte acestea vor tot aparea ori de cate ori creste presiunea in sistem prin elementele enumerate mai sus.

Tratamentul clasic al venelor spider determina disparitia acestora fara a preveni dilatatiile vasculare viitoare. Medicatia venotonica administrata pe termen lung este in general utila in preventia vinisoarelor rosii deoarece fortifica peretele vascular.

Un exemplu de medicatie venotonica care ar putea preveni aparitia vaselor sparte este Detralex, insa ca orice medicament este indicat sa cititi cu atentie prospectul inainte de folosire si sa consultati medicul daca aveti dubii legate de administrare.

Atentie, medicatia, cremele sau alte tipuri de leacuri neconventionale nu trateaza aceste afectiuni.

Inainte de a vorbi despre optiunile de tratare a venelor capilare sparte hai sa vorbim despre optiunile de prevenire a vaselor sparte.

Preventia vaselor sparte de sange (spider vein)

Venectaziile si telangiectaziile pot fi prevenite prin urmatoarele bune practici de ingrijire a venelor capilare:

 • evitarea ortostatismului prelungit (statul in picioare)
 • purtarea ocazionala a ciorapilor compresivi
 • masajul moderat antigravitational
 • sportul
 • mentinerea tensiunii arteriale in parametri normali
 • evitarea consumului excesiv de sare

Ciorapii compresivi ofera o forma de compresie elastica care pe termen lung poate preveni aparitia vinisoarelor, mai ales daca acestia sunt purtati zilnic. Masajul antigravitational presupune asezarea pe un scaun sau un pat, cu picioarele pozitionate mai sus de corp, in timp ce miscarile de lifting sunt executate vertical. Iar consumul excesiv de sare favorizeaza producerea edemelor membrelor inferioare si de aceea se recomanda evitarea sa.

Diferenta dintre varice si vase sparte (spider vein)

In imaginea de mai jos se pot observa diferentele dintre spider vein si varice.

Diferenta varice vene spider

Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei.

Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii.

Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decat cele varicoase. De asemenea, sunt putin simptomatice si de obicei necesita doar tratament cosmetic.

Cu alte cuvinte, varicele se diferentiaza de venele spider prin gravitatea acestora. Varicele pot insemna o problema medicala destul de grava daca nu sunt prevenite si tratate pe cand venectaziile sau telangiectaziile sunt in prima faza mai degraba o problema de ordin estetic ce poate fi tratata si prin proceduri cosmetice.

Cunoscand aceste lucruri se naste urmatoarea intrebare despre vasele sparte de pe picioare.

Daca am vase de sange sparte pe picioare voi face varice?

Multa lume se intreaba daca aparitia acestor vinisoare de sange pe picioare constituie un semnal de alarma pentru aparitia varicelor.

Avand in vedere ca atat varicele cat si venele spider au la baza insuficienta venoasa, este destul de posibil ca existenta venectaziilor sa arate o predispozitie pentru varice, insa nu intotdeauna.

Pentru un plus de siguranta se recomanda testul doppler in urma caruia se va stabili daca sunteti predispusi la dezvoltarea varicelor sau nu.

Tipuri de tratament al vaselor de sange sparte

Venectaziile si telangiectaziile se pot trata prin mai multe metode. Principalele metode prin care venele spider pot fi tratate sunt:

 • Tratarea vaselor de sange sparte cu laser
 • Tratarea vaselor de sange sparte cu IPL
 • Tratarea vaselor de sange sparte cu SPL
 • Tratarea vaselor de sange sparte prin scleroterapie
 • Tratarea vaselor de sange sparte cu ThermaVein

In cele ce urmeaza vom detalia foarte pe scurt metoda de tratare a vaselor sparte prin scleroterapie, tratarea vaselor sparte cu laser si tratarea vaselor sparte cu o metoda foarte nou aparuta in Romania.

Tratarea venelor de sange sparte prin scleroterapie

Scleroterapia presupune injectarea de substante sclerozante in vene si se poate aplica atat in cazul telangiectaziilor si al venelor reticulate cat si in cazul venelor varicoase mai mari. Procedeul este minim invaziv si necesita mai mult sedinte intinse pe o durata de cateva saptamani sau luni.

Tratarea vinisoarelor sparte cu laser

Exista mai multe tipuri de lasere cu ajutorul carora se pot trata venele varicoase.

In cazul venelor varicoase mari (varice) se utilizeaza fotocoagularea laser unde se foloseste o fibra optica foarte fina ce se introduce in vena safena prin intermediul unui cateter. Energia laser este distribuita sangelui si peretelui venos, pe masura ce cateterul este retras de-a lungul venei tratate.

Se realizeaza astfel inchiderea definitiva a venei prin intermediul caldurii. Procedeul necesita anestezie tumescenta locala si se poate asocia cu tehnica flebectomiilor minime. Este folosit in special in cazurile in care sangele din venele profunde se revarsa in cele superficiale (insuficienta de crosa safena) inlocuind cu succes tehnica clasica de stripping.

Insa pentru ca vorbim de vene varicoase din categoria cosmetica, precum venectazii sau telangiectazii, nu este cazul utilizarii unei proceduri laser precum fotocoagularea laser.

Pentru tratarea spider veins se pot folosi lasere vasculare. Aceste lasere vasculare pot trata vasele de sange de pe picioare sau vinisoarele de pe fata.

De cate sedinte de laser e nevoie pentru tratarea vinisoarelor

Cu cat vasele de sange sunt mai liniare si vinisoarele sunt mai drepte, cu atat sunt mai usor de tratat. Acest lucru inseamna ca acestea pot fi tratate si intr-o singura sedinta, insa de obicei este nevoie de 4 sedinte pentru un singur vas mai ales in cazul in care acestea sunt stranse la un loc.

Contraindicatii laser in tratarea vaselor de sange sparte

Tratarea venectaziilor cu laser nu se realizeaza femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de epilepsie. De asemenea, tratamentul vaselor capilare sparte cu laser nu se realizeaza persoanelor bronzate sau a persoanelor cu pielea inchisa la culoare.

Un alt aspect pe care merita sa il cunoasteti inainte de a alege sa va tratati venectaziile sau telangiectaziile cu laser este faptul ca tratamentul e destul de dureros. De asemenea, tratamentul cu laser invineteste locul unde a fost folosit laserul pentru o perioada cuprinsa intre 10 si 12 zile.

Spre deosebire de alte tratamente, rezultatul tratamentului vaselor sparte cu laser este unul destul de lent, uneori fiind nevoie de 2-3 luni pentru se vedea rezultatul obtinut astfel incat sa se evalueze daca se continua cu urmatoarea sedinta sau nu.

Tratarea vinisoarelor sparte cu ThermaVein

ThermaVein este o tehnologie sigura pentru tratarea vaselor de sange sparte de pe picioare (venectazii) sau tratarea vinisoarelor de pe fata si nas (telangiectazii). Tehnologia ThermaVein este sigura pentru ca nu implica nici un risc si pentru ca este certificata FDA in S.U.A. special pentru tratarea venectaziilor.

ThermaVein foloseste un proces cunoscut drept termocoagulare. Acest proces sigileaza peretii venelor capilare sparte, acestea disparand instantaneu si permanent. Procesul poate fi realizat impreuna cu scleroterapia.

Avantajul aparatului ThermaVein este ca un curent foarte jos de 4MHz este utilizat in timpul tratamentului. Curentul de frecventa joasa si faptul ca sangele nu este afectat face din ThermaVein un aparat sigur si usor de operat de terapeuti si asistenti medicali, neexistand practic niciun risc la aplicarea terapiei.

Tratarea vaselor de sange sparte cu laser sau ThermaVein

Comparativ cu tratarea venectaziilor prin laser, ThermaVein are un set clar de beneficii suplimentare in tratarea vinisoarelor sparte ce il fac de departe prima optiune in tratarea vaselor de sange sparte.

 • ThermaVein ofera rezultate instant. Venele dispar instantaneu chiar in timpul sedintei de tratament. Puteti vedea rezultatele instantanee TermaVein in tratarea telangiectaziilor in videoclipul de jos.
 • ThermaVein are un grad de disconfort mult mai scazut. Comparativ cu tratamentele laser, ThermaVein este mult mai putin dureros si mult mai usor de tolerat de majoritatea pacientilor.
 • ThermaVein se poate aplica pe orice fototip. Spre deosebire de laser, ThermaVein este atat de sigur incat poate fi folosit pe orice fototip cutanat si poate fi folosit inclusiv pe pielea bronzata.
 • ThermaVein nu provoaca vanatai. Asa cum citeati mai sus, tratamentele laser de cele mai multe ori invinetesc locul de aplicare aproape 2 saptamani. Tratamentele ThermaVein doar inrosesc zona de aplicare.
 • E nevoie de putin timp evaluare. Daca in cazul tratamentelor laser efectul este lent si dureaza 2-3 luni pentru a stabili daca se va mai face o sedinta, la ThermaVein durata e de doar 6 saptamani.
 • ThermaVein nu are contraindicatii. Curentul foarte jos de 4MHz nu afecteaza sangele, asa ca nu exista nici o contraindicatie. Din motive morale nu aplicam acest tratament femeilor insarcinate.
 • Este un tratament sigur. Este o metoda clinica dovedita si validata in timp care ofera rezultate sigure, instantanee si permanente. E atat de sigur incat este operat de terapeuti din intreaga lume.

Tratare vinisoare sparte before & after

Rezultatele instant se pot observa si in imaginea de mai jos care este realizata dupa 15 minute de la efectuarea unei sedinte ThermaVein pentru tratarea vinisoarelor de pe nasul unui pacient.

Tratare vinisoare sparte before after

Video tratament vase de sange sparte

ThermaVein este atat de sigur incat nu este necesar ca un medic sa realizeze procedura, tratamentul ThermaVein fiind primul si singurul de acest tip certificat FDA in S.U.A. special pentru tratarea vinisoarelor rosii.

Comparativ cu laserul, rezultatele ThermaVein sunt instantanee si se pot observa pe loc in videoclipul de mai jos chiar in timp ce un asistent medical realizeaza tratamentul. Spune bun venit viitorului!

Iti doresti tratarea sigura si rapida a vaselor de sange sparte?

Contacteaza-ne si te vom ajuta sa-ti rezolvi problemele instetice cauzate de vasele de sange sparte cu cea mai noua tehnologie de acest tip din Romania.

 

Giulia Anghelescu la aBeauty CliniqueSunt placut impresionata de clinicile aBeauty si de oamenii profesionisti si prietenosi de acolo.Giulia Anghelescu


Peste 5 ani de studii clinice, protocoale unice, rezultate masurabile si experienta in solutii personalizate.

 

 

Tratamentul revolutionar ThermaVein este disponibil in Bucuresti, Brasov, Constanta, Galati si Iasi. Ne poti contacta si telefonic sau pe email:

Tratare vinisoare sparte ThermaVein

7 comentarii

 • Buna seara am o problema la piciorul stâng am vene sparte pe picior și m-a doare picioru și in fata și in spate m-a puteți ajuta sa îmi puteți rocomanada ca sa de-a rezultat multumesc frumos seara buna.

  Mihaela
 • Bună seara, am 43 de ani și am o problemă : am vase de sânge sparte la ambele picioare și se extind repede . Spuneți mi vă rog , dacă am vreo șansă să scap de ele (sunt inestetice )și cât ar costa.?

  Beghean Daniela
 • Buna ziua! Va rugam sa ne contactati pentru a va oferi un raspuns bazat pe un consult medical: https://www.abeauty.ro/pages/contact

  aBeauty Clinique
 • Bună ziua, am avut un punct rosu sub ochi.. În timp a incep sa se extindă firicele de sange spre obraz în jos.. Am fost la un dermatolog și m a îngrozit.. mi a spus ca e posibil sa fie cancer belign.. m a îndrumat la un specialist din București și sa m i se facă biopsie…a ți mai avut astfel de cazuri?

  Serbanoiu
 • Sunt din Timișoara, aveți deschis și în Timișoara? Dacă da rog un nr. de tel. sau adresa. Mulțumesc

  Anastasiei Giorgica

Lasa un comentariu

Mentiunam faptul ca toate comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate