Tratamentul cu celule Stem pentru păr devine disponibil la nivel național

Natura învinge.

Apogeul esteticii neinvazive și biotehnologiei accesibile astăzi. Tratamentul cu celule Stem aplicat cu SkinTera. Probabil cel mai bun tratament neinvaziv al părului și scalpului cu celule Stem pe care banii îl pot cumpăra în momentul zilelor noastre.

Caracteristici

În ce constă acest tratament și ce tehnologie eficientă oferă?

AAPE HAIR (Advanced Adipose – Derived Stem Cell Protein Extracts), este un produs aprobat de profesioniștii din domeniul medical din SUA, Coreea și Japonia, pentru tratarea anumitor afecțiunilor de la nivelul scalpului și îngrijirea părului.

Tratamentul este efectuat cu ajutorul unui dispozitiv cu injectare automată. Astfel, celulele Stem sunt introduse la nivelul scalpului prin microcanalele create de micro-acele utilizate.

Avantaje

Cum funcționează și ce avantaje are față de alte tratamente?

Serumul tratament are la bază peste 800 de tipuri de extracte din proteine din celule stem mezenchimale, cu un rol important în asigurarea unei activități biologice superioare în procesul de refacere. 

Soluția proteică din mediul condiționat de celulele Stem derivate din adipoză conține factori de creștere ai fibroblaștilor, factori de stimulare al celuleor macrofage, factori de creștere endoteliali vasculari și factori de creștere transformatori.

Toate aceste elemente, au rolul de a stimula tranziția etapizată a firului de păr din faza teleogenă în cea anagenă.

Celulele stem din compoziția AAPE HAIR, au abilitatea de a transmite mesaje către alte celule, cu ajutorul unor molecule mesager.

Această abilitate le permite celulelor stem adulte din organismul uman să reacționeze rapid devenind astfel un fel de analist și manager al organismului, determinând procesul de refacere.

Celulele stem mezenchimale, în virtutea capacității lor de auto-reînnoire și diferențiere într-o varietate de tipuri de celule, reprezintă primele celule stem pluripotente. 

Structura părului și fazele de creștere

Firul de păr este alcătuit din două părți: una externă, numită tulpină sau tijă și o parte profundă în derm, numită folicul pilosebaceu sau rădăcină, la terminația acesteia aflându-se bulbul pilos.

Creșterea părului se produce în zona bulbului, aici fiind prezentă o papilă dermica nutritivă intens vascularizată, ce are un rol important în starea de sănătate a părului.

Creșterea parului este un ciclu compus din 3 faze:

  • Anagenă (faza de creștere – între 2 și 8 ani) – creșterea părului începe cu activitatea din folicul. Firul de păr se keratinizează și se întinde în exteriorul folicului, spre piele. În același timp, foliculul pătrunde mai adânc în dermă pentru a fi hrănit. În orice moment, aproximativ 85% din totalitatea firelor de păr sunt în faza de creștere.
  • Catagenă (faza de degradare – între 1 și 4 săptămâni) – foliculul se micșorează până ajunge la aproximativ 1/6 din lungimea sa normală, partea sa inferioară fiind distrusă. Pe măsură ce foliculul se dezintegrează, firul de păr este împins spre exterior.
  • Teleogenă (faza de repaos – între 2 și 4 luni) – firul de păr nu mai crește, însă rămâne atașat de folicul, deasupra papilei. În mod normal în fiecare zi pierdem între 50 și 100 de fire de păr aflate în faza de telogen și totodată până la 10% din totalitatea foliculilor de păr se află în faza de repaos. La sfârșitul fazei teleogene, ciclul creșterii firului de păr este complet, acesta căzând. Încă înainte de a cădea firul vechi de păr, foliculul începe un nou ciclu de creștere, bulbul nou împingându-l pe cel vechi.

Beneficii

Ce beneficii îmi oferă acest tratament și cum mă va ajuta?

  1. Tratează sau ameliorează unele tipuri de alopecii, rezultatele fiind în funcție de tipul și severitatea acestora.
  2. Stopează căderea părului, atât timp cât există folicul capilar.
  3. Activează noi foliculi de păr, ajutând la îndesirea podoabei capilare.
  4. Încetinește procesul de depigmentare (albire) al părului prin stimularea activității melanocitelor.
  5. Activează vascularizarea scalpului. 
  6. Regenerează firul de păr, determinând o îngroșare și o creștere a rezistenței acestuia, asemanătoare cu firul de păr avut inițial înainte de a interveni orice disfuncție a acestuia. 
  7. Reglează activitatea glandelor sebacee. 

Așteptări

Ce rezultate voi obține și ce așteptări să îmi creez?

Rezultatele difera în funcție de organism, vârstă, factori genetici și alte variabile similare.

Prima etapă a tratamenteului este reprezentată de efectuarea unei serii de 6 ședințe (există pachete speciale cu preț redus în clinici, aici este reprezentat prețul pentru o singură ședință), la un interval de 3 săptămâni.

După această primă etapă, se face o analiză a scalpului și a firului de păr, mai exact la baza acestuia, și în funcție de rezultatele obținute se poate continua tratamentul cu o nouă serie de 6 ședințe.

Fiind un proces natural și non-invaziv de stimulare al refacerii părului, primele rezultate vizibile se vor observa după 4 luni. 

Recomandări

Câte ședințe să cumpăr și ce recomandări îmi faceți?

Tratamentul poate fi realizat în orice perioadă a anului. 

Pentru a grăbi procesul de refacere al firului de păr pe perioada tratamentului se pot utiliza suplimente ce conțin Zinc și Biotină.

Pentru îngrijirea părului se recomandă utilizarea de produse ce conțin în mare parte componente naturale. De evitat produsele ce deshidratează scalpul și părul.

Cu o zi înainte sau chiar în ziua efectuării ședinței (dacă tendința de îngrășare a părului este una accelerată), părul va fi spălat. După spălare și până la efectuarea ședinței, nu se vor folosi produse de styling sau produse de îngrijire a părului fără clătire.

După efectuarea ședinței, în primele 48 de ore, părul nu se va spăla și de asemenea nu se vor folosi produse de styling sau produse de îngrijire a părului fără clătire.

Este posibil ca după primele ședințe de tratament să se observe o cădere a părului. Aceasta se datorează faptului că acele fire nu mai sunt prinse de bulb iar procesul de tranziție de la faza telogenă la cea anagenă este accelerat.

Pe toata perioada tratamentului este indicat ca părul să nu fie supus unor procese chimice de depigmentare (decolorare) sau pigmentare (vopsire), pentru a obține cele mai rezultate. În cazul în care se impune vopsirea părului, indicația este ca acest lucru sa fie realizat la o distanta de minim 7 zile înainte și după tratamentul cu celule Stem AAPE HAIR. 

În cazul persoanelor cu dereglări hormonale sau cu un stadiu avansat al alopeciei, numărul ședințelor recomandate este mai mare.

Contactează-ne acum

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - lei

Descoperă abonamentele corporale!

X