Cum sa scapi de hiperpigmentare și ce tratament pete pigmentare găsești în clinicile aBeauty

Hiperpigmentarea afectează o parte semnificativă din populație, fiind o afecțiune destul de des întâlnită în rândul oamenilor. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, acest articol este menit să te ajute să afli ce tratament pete pigmentare găsești în clinicile noastre aBeauty Clinique.

Conform Helpnet.ro hiperpigmentarea sau melanodermia este o problema frecventa ce apare fie ca rezultat al unor inflamatii sau raniri ale pielii, fie in urma unor schimbari hormonale in sarcina sau in timpul tratamentelor medicamentoase. 

Hiperpigmentarea postinflamatorie reprezintă pigmentarea temporară care apare dupa o rănire (de exemplu, o arsură) sau o tulburare inflamatorie a pielii (de exemplu dermatită, infecție).

Hiperpigmentarea poate apărea la oricine, dar este mai frecventă la persoanele cu pielea mai inchisă la culoare, la care hiperpigmentarea tinde să fie mai intensă și să persiste o perioadă mai lungă de timp.

Ca să afli ce tratament pete pigmentare poți urma și cum să scapi de hiperpigmentare, mai întâi e nevoie să consulți un medic specialist. Dermatologul tău ți-ar putea face anumite analize relevante pentru a stabili cauzele apariției petelor pigmentare, precum și tipul de hiperpigmentare cu care te confrunți.

Cea mai întâlnită cauză a petelor pigmentare este dată de razele ultraviolete. De asemenea, hiperpigmentarea poate avea și alte cauze depinzând de tipul de hiperpigmentare: localizată și difuză.

Cauzele hiperpigmentării

Cuzele hiperpigmentarii

Există mai multe tipuri de hiperpigmentare, fiecare din ele fiind strâns legate de cauza care le declanseaza:

Expunerea la raze ultraviolete

Se știe că razele solare pot declansa arsuri solare ce duc la afecțiuni destul de grave dacă rămân netratate.

Totuși, deși este benefic să ne luăm doza zilnică de expunere la soare, aceasta poate juca un rol important in dezvoltarea hiperpigmentării. Atunci cand soarele atinge pielea, melanocitele sunt stimulate sa produca mai multa melanina, pentru ca aceasta sa absoarba razele ultraviolete si pentru a proteja pielea in cazul supraexpunerii la soare.

Corpul produce mai multa melanina pentru a proteja pielea de expunerea prelungita la soare. Petele de vârstă sau petele solare pot apărea din cauza razelor ultraviolete. De aceea este foarte importantă ultilizarea unei creme cu factor de protecție solară, nu numai atunci când mergeți la plajă, ci în fiecare zi de vară în care vă expuneți la soare.

Modificări hormonale

Atunci când apar modificări hormonale, pete mai întunecate ale pielii se pot forma. Acest tip de hiperpigmentare este frecventa in timpul sarcinii.

Inflamații ale pielii

Și acest tip este des întâlnit, mai ales la persoane ce se confruntă cu eczeme, acnee, arsuri, etc. Persoanele care s-au confruntat cu o inflamație a pielii, pot suferi de apariția unor pete întunecate.

Această înflamație poate include acnee, eczeme, lupus sau leziuni ale pielii. Persoanele ce au mai multe șanse de a dezvolta hiperpigmentare postinflamatorie sunt acele persoane cu pielea mai închisă la culoare. Acest tip de hiperpigmentare se va estompa pe masura ce pielea se va regenera de la sine.

Vârsta

Vârsta este un alt factor care poate duce la apariția petelor pigmentare. Odata cu înaintarea în vârstă, deși numarul de melanocite scade, volumul lor crește, având ca rezultat o activitate intensificată.

Hiperpigmentare cauzată de boli

Una din afecțiunile medicale ce are ca simptom colorarea intensă a pielii, este boala Addison. De asemenea, există și alte afecțiuni care pot provoca hiperpigmentarea, acestea fiind hipertiroida sau boala Cushing.

Cum să eviți și cum sa scapi de pete pigmentare

Cum să eviți și cum sa scapi de pete pigmentare

Radiațiile solare influențează intensitatea petelor pigmentare. Prin urmare, o protecție solară adecvată reduce probabilitatea apariției acestora. De aceea este foarte important să folosim creme cu protecție solară, să evităm pe cât posibil plimbarea în timpul orelor de vârf în care soarele este cel mai puternic și să purtăm pălării sau orice ne acoperă capul.

Este bine de știut că lumina soarelui te poate afecta, chiar și când nu vrei să te bronzezi intenționat. De aceea, e bine să folosești în mod regulat creme faciale cu SPF și fond de ten cu SPF, care împiedică apariția petelor pigmentare pe față.

Pe aBeauty Home poți găsi de cremele cu protecție solară de care ai nevoie, cum ar fi:

Încă un mod prin care poți evita apariția petelor pigmentare este să reduci la maximum inflamatia si iritatiile. In cazul in care te confrunti cu eczeme, acnee, cosuri sau alte afectiuni de acest tip, asigura-te ca folosesti un tratament eficient.

Acneea poate aparea pe ten sau in alte zone ale corpului: pe umeri, pe spate, pe piept si nu numai. Odata ce expui pielea la soare pe timpul verii, risti ca hiperpigmentarea sa aiba loc.

Vitamina C este cea mai frecventă recomandare a dermatologilor, în ceea ce privește antioxidanții. Aceasta foarte multe beneficii, stimulează producția de colagen, reduce petele postacneice și îmbunătățește aspectul petelor pigmentare. Este bine să folosești un serum pe baza de vitamina C și să îl aplici în fiecare zi pentru a putea observa schimbările cât mai rapid.

Cum sa scapi de hiperpigmentare

Primul lucru pe care e nevoie să îl faci este să iei legătura cu medicul specialist pentru a afla cauza hiperpigmentării. Opțiunile de tratament pete pigmentare sunt multe, iar oamenii pot opta atât pentru proceduri cosmetice, cât și pentru anumite creme depigmentare.

De asemenea, tratamentele pentru hiperpigmentare includ:

 • teratamente faciale neinvazive
 • terapia cu laser
 • lumina intens pulsata
 • peeling chimic
 • creme depigmentare
 • microdermabraziune, etc

Înlăturarea petelor pigmentare depinde de mărimea acestora și de intensitatea colorației.

Indiferent de ce tratament hiperpigmentare alegi, consultă-te înainte cu dermatologul tău sau cu unul dintre terapeuții noștrii din clinică, pentru a decide ce tip de procedură este benefică pentru tine.

E bine de știut că unele tratamente hiperpigmentare nu sunt indicate să le faci înainte de expunerea la soare, fiindcă e posibil nu numai să nu scapi de aceste pete, ci din contra, să agravezi afecțiunea.

Ce tratament pete pigmentare găsești în clinicile aBeauty

tratament pete pigmentare aBeauty Clinique

În acest moment avem cel mai bun tratament pete pigmentare, specific pentru reducerea și tratarea hiperpigmentării. După cum spuneam, aceste tratamente sunt menite să susțină și alte eforturi ale tale pentru tratarea petelor.

Hiperpigmentarea este o afecțiune complexă și în anumite cazuri nu poate fi abordată doar cu un singur tratament. În acest moment în clinicile noastre de estetică, aBeauty Clinique oferim singurul tratament cu factori naturali de hidratare ce restabilește echilibrul natural al pielii.

Tratament Pete Pigmentare SkinTera SRS

SkinTera SRS este tratamentul cel mai eficient anti-pete pigmentare care se găsește la ora actuală pe piață, cu o eficacitate foarte ridicată, rezultatele fiind vizibile înca de la primele ședințe.

Tratamentul Facial SkinTera SRS este un tratament avansat ce are la bază tehnica de combinare a nanotehnologiei biologice: combinarea radiofecvenței, fototerapiei și presarea sonoră de microaplicator cu infuzia automată și profundă a puternicelor cocktailuri de substanțe SRS.

Acest tratament este aplicat cu ajutorul unui aplicator căruia îi sunt sunt atașați micro-pini ce au rolul de a crea mici canale prin intermediul cărora substanța folosită este introdusă în piele. În ciuda micro-acelor, tratamentul este total nedureros, nelăsând urme sau cicatrici.

Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi și să te bucuri de o îngrijire la nivel Premium.

Acest tratament pete pigmentare, SkinTera SRS începe cu o ședință intensivă de infuzii compusă dintr-o cantitate generoasă de infuzie SRS Gluthation de 5 ml. Totul, aplicat cu tehnologie de ultimă generație SkinTera ce combină radiofrecvența cu fototerapia și microneedling-ul pentru o infuzie în joncțiunea dermică.

Avantaje Tratament Pete Pigmentare, SkinTera SRS

 • Radiofrecvența focalizată de 4 MHZ are rolul de încălzire a pielii. Acest proces stimulează circulația sangvină, crește capacitatea pielii de a absorbi substanțele folosite și intensifică procesul de regenerare a pielii prin stimularea producției de colagen.
 • Fototerapia are un rol important în îmbunătățirea calității și aspectului pielii. Funcțiile avansate ale deviceului ne permit selectarea a trei tipuri de lumină, conform necesității tenului.
 • Lumină fototerapeutică roșie ce intensifică activitatea celulară, stimulează circulația sângelui, reduce ridurile, ajută la estomparea petelor și produce absorbția profundă a infuziilor.
 • Lumina fototerapeutică verde ce calmează pielea și echilibrează PH-ului acesteia, putând fi folosită și pe o pielea inflamată.
 • Lumina fototerapeutică albastră ce activează regenerarea colagenului și elastinei producând un efect de lifting facial.
 • Microaplicatorul realizat din titan și vanadiu dezvoltă aliajul rezultat din combinarea celor 2 metale ce este un foarte bun conductor pentru radiofrecvență. Pe suprafața aplicatorului sunt prezenți micro-pini ce au rolul de a crea mici canale prin intermediul cărora substanța folosită este introdusă în piele.
 • Substanța pentru infuzie SRS care în acest caz este un amestec bogat de vitamine, peptide și growth factors ce hidratează profund de la interior spre exterior, exact acolo unde trebuie.

După cum poți vedea, avantajele acestui tratament pete pigmentare sunt numeroase iar beneficiile sunt pe măsură. SkinTera SRS are totodată până la 7 tipuri de pachete SRS dedicate unei nevoi specifice , având multiple beneficii:

Beneficii

 • Ameliorează și tratează aspectul petelor pigmentare
 • Previne apariția petelor hiperpigmentare
 • Uniformizează aspectul tenului
 • Redă strălucirea și luminozitatea
 • Susține regenerarea pielii
 • Stimulează producția de colagen

De obicei, rezultate durabile se obțin după efectuarea unui minim de 4 ședințe.

Pachetele noastre personalizate includ produse profesionale de tratament și produse dermatocosmetice pentru acasă. Acestea contribuie la potențarea rezultatelor obținute în clinică după fiecare ședință efectuată.

În concluzie, dacă vrei să scapi de petele hiperpigmentare de pe piele, noi îți vom oferi cele mai bune tratamente care să îți aducă rezultatele mult dorite. În același timp te poți bucura de gama noastră variată de creme tratament pentru acasă.

Reducerea ridurilor nu este o treabă foarte ușoară. De aceea te încurajăm să apelezi cu încredere la unul dintre specialiștii noștri din clinicile aBeauty Clinique. Primul pas este să completezi formularul de contact pe care îl găsești aici.

Ne poți contacta și telefonic, pe email sau pe rețelele sociale. 

Te așteptăm în clinicile noastre de estetică aBeauty Clinique din toată țara și ne bucurăm că te putem ajuta să îți împlinești visurile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - lei

Descoperă abonamentele corporale!

X