Am 40 de ani și n-am făcut nimic pentru tenul meu

„Am 40-45 de ani și n-am făcut nimic pentru tenul meu. Am venit acum ca să fac ceva”. Foarte multe femei ce vin la noi în clinică fac această afirmație. Probabil te regăsești și tu în ea. Ai impresia că este mult prea târziu pentru tenul tău ca să mai poți îmbunătăți ceva și crezi că e imposibil. Doar că… nu e deloc imposibil. Ba chiar există foarte multe moduri prin care poți să îți îngrijești tenul, începând de ACUM.

Nu e niciodată prea târziu să faci ceva pentru tenul tău, chiar dacă specialiștii ne sugerează să ne ocupăm de îngrijirea tenului începând cu vârsta de 25 de ani.

Nu trebuie să privim cu spaimă schimbările ce vin la această vârstă, pentru că ne putem pune la adăpost de neajunsurile estetice care pot să apară la 40 de ani. De obicei o femeie la această vârstă este mai experimentată, știe acum mult mai bine ce îi place, ce i se potrivește și ce îi este de folos.

Conform Vichy.ro, la vârsta de 40 de ani încep să se adâncească ridurile și tenul își pierde din strălucire, însă, din fericire, chiar și după 40 de ani poți avea o piele cu aspect tânăr. Dacă vei implementa un set de reguli în ritualul tău de îngrijire a tenului, o să observi cum semnele îmbătrânirii vor dispărea de pe chipul tău.

Dar haide să o luăm cu începutul dacă vrem să înțelegem mai bine ce se întâmplă cu pielea noastră începând cu vârsta de 40 de ani.

Ce se întâmplă cu pielea noastră începând cu vârsta de 40 de ani?

Indiferent de ten, acesta trece prin niște schimbări ce se produc la nivelul pielii începând cu înaintarea în vârstă. De aceea este bine să aflăm care sunt aceste schimbări pentru a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire.

 • Tenul își pierde din elasticitate și devine mai uscat din cauza scăderii producției de colagen și sebum;
 • Grăsimea cutanată se atrofiază, acesta este și motivul pentru care vei observa că pielea își pierde din fermitate;
 • Încep să apară petelele pigmentare pe mâini și pe picioare din cauza disfuncțiilor de la nivelul sistemului melanocitar;
 • Puterea de vindecare a pielii este cu mult mai mică deoarece capacitatea de regenerare a pielii este încetinită.

Sfaturi pentru o îngrijire eficientă a tenului

La 40 de ani nivelul de estrogen produs de organism înregistrează o scădere iar asta poate avea ca efect uscarea pielii. La această vârstă trebuie să acordăm o atenție mai mare gâtului și decolteului, pentru că acestea sunt primele părți ale corpului care trădează vârsta unei femei. 

Este nevoie de produse ce stimulează producția de colagen a pielii și produse care oferă un nivel de hidratare ridicat pentru a oferi pielii elasticitate. Având în vedere toate aceste lucruri, noi ți-am pregătit câțiva pași care să te ajute în îngrijirea pielii

Pasul 1 – Curățarea tenului

Acum este momentul să alegi doar produse de curățare special create pentru tipul tău de piele. Chiar dacă ai tenul gras, mixt sau uscat, gelul de curățare trebuie să respecte criteriul de antiaging și textura tenului tău.

Dacă ai un ten uscat, atunci va trebui să cauți un gel de curățare care îți hidratează pielea, în timp ce pentru un ten normal sau mixt, va trebui să alegi produse cu o textură sub formă de spumă, pentru a curăța excesul de sebum.

Partea bună este că în clinicile noastre se găsesc două produse marca Skinbetter science, pentru curățare, potrivite toate tipurile de piele.

 • Cleansing Gel este un gel de curățare blând, care curăță delicat pielea și îndepărtează machiajul.
 • Oxygen Infusion Wash este un demachiant cu alfa hidroxiacizi cu eliberare lentă și o infuzie de oxigen pentru purificare și împrospătare.

Pasul 2 – Serum pentru îngrijirea pielii

Serumul trebuie folosit atât dimineața cât și seara, iar acest lucru trebuie să devină un tabiet. Dimineața îți trebuie un produs care conține antioxidanți deoarece aceștia acționează ca o barieră împotriva radicalilor liberi, în timp ce seara ai nevoie de un serum care conține retinol și vitamina A. Pielea ta se va regenera iar colagenul va fi protejat cu următoarele produse:

 • Alto Defense Serum ce oferă protecție antioxidantă zilnică avansată și premiată din punct de vedere științific.
 • AlphaRet Clearing Serum este un ser pe bază de retinoizi cu o formulă unică, conceput pentru cei care doresc să își mențină un ten cu aspect tânăr și să scape de aspectul pielii grase, predispuse la pete.
 • Even Tone Correcting Serum este un ser cu acțiuni multiple, specific pentru nuanța pielii. Îmbunătățește aspectul petelor maro, aspectul arsurilor solare, îmbunătățește hiperpigmentarea și decolorarea pielii.

Pasul 3 – Hidratarea pielii

Cremele hidratante sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta la detoxifierea pielii. Crema hidratantă ar trebui să aibă ingrediente care ajută la menținerea unei bariere sănătoase a pielii.

Acest lucru poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare cauzate de agenți, cum ar fi poluarea. Acest lucru poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare cauzate de agenți, cum ar fi poluarea. O alegere corectă este Hydration Boosting Cream un hidratant ușor ce ajută la susținerea unei bariere sănătoase a pielii.

Hidratarea pielii este esențială la orice vârstă, însă o dată cu vârsta de 40 de ani nu trebuie să uiți despre produsele cu factor de protecție solară. Cremele cu SPF trebuie aplicate în fiecare zi deoarece acționează ca o barieră împotriva razelor puternice ale soarelui, factor ce cauzează apariția semnelor îmbătrânirii pielii.

Pasul 4 – Exfolierea tenului

Exfolierea este esențială după vârsta de 40 de ani deoarece, o dată cu înaintarea în vârstă, pielea este mai uscată, iar celulele moarte stau mai mult la suprafață.

Dacă simți că ai pielea foarte încărcată, una din rezolvări este exfolierea. Poți alege exfolierea fie pe bază de mărgele (particule) fie cea cu hidroxiacizilor precum acidul lactic, glicolic sau chiar salicilic.

Noi te sfătuim să folosești AlphaRet Exfoliating Peel Pads – această formulă cu triplu acid (glicolic, lactic și salicilic), îmbunătățită cu retinoidul AlphaRet, exfoliază pielea, lăsând-o netedă și strălucitoare.

Pasul 5 Alimentație echilibrată

Alimentația nu este un element peste care poți sări peste. Ea este cea care îți influențează direct atât sănătatea generală cât și aspectul fizic, deci ea trebuie luată în serios. Pe lângă produsele cosmetice potrivite, alimentația sănătoasă este esențială pentru o piele frumoasă și strălucitoare. 

Este foarte important să respecți cele 3 mese pe zi, să nu sari peste nicio masă și să nu mănânci mai târziu de ora 18. De asemenea se recomandă renunțarea la produsele ce conțin zahăr în exces. În concluzie, încearcă să mănânci echilibrat și să te hidratezi zilnic.

Ce tratamente pentru piele găsești în clinicile aBeauty Clinique?

Dacă simți că îți dorești ceva mai mult decât o rutină zilnică pentru îngrijirea pielii și că îți dorești ca rezultatele să fie mai rapide, atunci poți oricând să apelezi la un tratament facial neinvaziv într-o clinică de estetică specializată.

în clinicile noastre aBeauty găsești câteva tratamente faciale pe care le poți încerca, tratamente faciale ce targetează nevoile specifice fiecărei persoane.

Celule Stem Piele

Acesta este cel mai eficient tratament cu celule stem ce are ca scop să aducă la îndemâna publicului larg ultimele descoperiri în domeniul esteticii, sănătății și prelungirii vieții. Tratamentul facial cu celule Stem AAPE Skin este rezultatul a multor ani de cercetări în domeniul biotehnologiei celulare.

Tratamentul facial al pielii cu celule Stem are beneficii multiple pe patru mari segmente și va oferi rezultate foarte bune la orice vârstă și pe orice tip de piele, indiferent dacă toate aceste indicații există sau nu.

Tratamentul facial cu celule Stem:

 • Vindecă pielea
 • Întinerește pielea (antirid)
 • Reduce pigmentațiile
 • Este un puternic anti-oxidant

Prin urmare, este tratamentul facial cel mai complet și cel mai complex, care acoperă o gamă variată de probleme ale pielii, inclusiv cele de care poate nu știai.

Tratamentul facial cu celule Stem oferă următoarele beneficii:

 1. Îmbunătățește circulația sangvină
 2. Vitalizează pielea și îi redă strălucirea
 3. Dă un aspect uniform pielii
 4. Activează producția de colagen
 5. Întinde pielea pentru efect de întinerire
 6. Întârzie apariția ridurilor și a laxității pielii

Celulele Stem mezenchimale sunt celule Stem adulte, au abilitatea de a se regenera prin diviziune celulară mitotica și se pot diferenția într-o varietate de celule cu funcții diferite.

Acest tratament facial folosește abilitatea unică a celulelor Stem de a trimite mesaje către alte celule cu ajutor unor molecule mesager.

FaceTight

FaceTight este un tratament facial de întinerire și lifting facial neinvaziv ce nu implică ace sau timp de recuperare. Acest tratament pentru ten oferă atât o întinerire facială pe loc cât și o întinerire facială ce se desfășoară pe parcursul a trei săptămâni de la prima ședință.

Beneficiile acestui tratament sunt multiple iar noi vă vom prezenta câteva dintre acestea:

 1. Lifting facial neinvaziv
 2. Reface conturul facial
 3. Regenerează fibrele de colagen și elastină
 4. Ameliorează ridurile medii și profunde
 5. Îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii
 6. Ridică linia sprâncenelor

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, aparatul livrează ultrasunete la adâncimi de 1,5 mm, 3 mm și 4,5 mm.

Energia livrată la 4,5 mm ajunge până în stratul cel mai profund al pielii, SMAS – Sistemul Aponeurotic Muscular Superficial, încălzind țesutul la adâncimea optimă și stimulând regenerarea celulară.

Atunci când energia este livrată la 1,5 mm și la 3 mm sunt țintite fibrele de colagen și elastină. Stimulându-se astfel și refacerea acestor fibre, rezultatele apar într-un timp mai scurt și cu o calitate mai bună determinând astfel ameliorarea ridurilor și îmbunătățirea fermității și elasticității pielii.

Rezultatele diferă în funcție de mai mulți factori precum reacția organismului la tratament, vârsta, gradul de laxitate al pielii, profunzimea ridurilor etc.

SkinTera SRS

Gama de tratamente faciale neinvazive cu factor natural de hidratare ce restabilește echilibrul natural al pielii. Există până la 7 tipuri de pachete SRS dedicate unei nevoi specifice: întinerire și hidratare, anti-aging, roșeață, cicatrici post-acneice, acnee, pete pigmentare și antiriduri.

Tehnologia de ultimă generație, SkinTera, combină radiofrecvența cu fototerapia și microneedling-ul pentru o infuzie în joncțiunea dermică.

La ce te ajută acest tratament?

 1. Ameliorează aspectul petelor hiperpigmentare
 2. Reglează producția de sebum
 3. Uniformizează aspectul tenului
 4. Treptat ridurile dispar garantat
 5. Calmează tenul sensibil și iritat
 6. Stimulează producția de colagen
 7. Hidratează tenul

Cum funcționează și ce avantaje are față de alte tratamente?

 • Radiofrecvența focalizată de 4 MHZ are rolul de încălzire a pielii. Acest proces stimulează circulația sangvină, crește capacitatea pielii de a absorbi substanțele folosite și intensifică procesul de regenerare a pielii prin stimularea producției de colagen.
 • Fototerapia are un rol important în îmbunătățirea calității și aspectului pielii. Funcțiile avansate ale deviceului ne permit selectarea a trei tipuri de lumină, conform necesității tenului.
 • Lumină fototerapeutică roșie ce intensifică activitatea celulară, stimulează circulația sângelui, reduce ridurile, ajută la estomparea petelor și produce absorbția profundă a infuziilor.
 • Lumina fototerapeutică verde ce calmează pielea și echilibrează PH-ului acesteia, putând fi folosită și pe o pielea inflamată.
 • Lumina fototerapeutică albastră ce activează regenerarea colagenului și elastinei producând un efect de lifting facial.
 • Microaplicatorul realizat din titan și vanadiu dezvoltă aliajul rezultat din combinarea celor 2 metale ce este un foarte bun conductor pentru radiofrecvență. Pe suprafața aplicatorului sunt prezenți micro-pini ce au rolul de a crea mici canale prin intermediul cărora substanța folosită este introdusă în piele.
 • Substanța pentru infuzie SRS care în acest caz este un amestec bogat de vitamine, peptide și growth factors ce hidratează profund de la interior spre exterior, exact acolo unde trebuie.

De obicei, rezultate durabile se obțin după efectuarea unui minim de 4 ședințe, iar pachetele noastre personalizate includ produse profesionale de tratament și produse dermatocosmetice pentru acasă care contribuie la potențarea rezultatelor obținute în clinică după fiecare ședință efectuată.

În Concluzie

Nu e capăt de lume pentru tine și tenul tău la 40 de ani, ba chiar și acum poți face minuni pentru el dacă urmezi pașii noștrii. Semnele vor fi vizibile în scurt timp și te vei bucura de beneficii un timp îndelungat.

Știm că îngrijirea tenului la 40 de ani nu este o treabă foarte ușoară. De aceea te încurajăm să apelezi cu încredere la unul dintre specialiștii noștri din clinicile aBeauty Clinique. Primul pas este să completezi formularul de contact pe care îl găsești aici.

Ne poți contacta și telefonic, pe email sau pe rețelele sociale. 

Te așteptăm în clinicile noastre de estetică aBeauty Clinique din toată țara și ne bucurăm că te putem ajuta să îți împlinești visurile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - lei