🛡️ La aBeauty e sigur 👉 Vezi măsurile

Ce ar trebui să știți despre tratamentele estetice în timpul epidemiei de COVID-19

Această știre a fost actualizată pe 11/03/2020, cu noi informații de la guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee și cu cele mai recente cazuri de infectare.Coronavirus 2019 (cunoscută și ca COVID-19) a infectat oficial fiecare parte din viața noastră de zi cu zi: a închis școlile și birourile; a anulat vacanțele de primăvară; și a restricționat aproape toate interacțiunile noastre. Nici măcar postările noastre de pe rețelele de socializare nu sunt imune - conținutul obișnuit despre liftingul facial și injectările realizate de dermatologii și  și chirurgii noștri plasticieni a fost înlocuit de postări bine intenționate cu privire la spălarea mâinilor, aprovizionare și presupuse tratamente minute cu zinc.

„În calitate de medici, dermatologi și chirurgi plasticieni înțeleg dovezile care înconjoară acest virus”, spune dr. Evan Rieder, un medic specialist dermatolog și psihiatru din New York. „Și cu urmărirea substanțială a mass-media, avem o platformă excelentă pentru a educa publicul despre riscurile și uneori temerile nejustificate asociate cu acest coronavirus.”

Urmăritorii și pacienții lor depind brusc de aceștia, nu doar pentru sfaturile obișnuite pentru sănătatea pielii și cosmetice, ci și pentru actualizări sigure ale impactului COVID-19, precum și sfaturi solide cu privire la evitarea expunerii. În timp ce „îmi petrec mult timp încercând să-i calmez pe pacienții îngrijorați”, spune dr. Rieder, din toată țara, în Seattle, un oraș afectat de virus, „telefoanele noastre sună încontinuu”, spune chirurgul plastician Dr. Lisa Sowder. „Oameniilor le este frică - nu sunt siguri dacă ar trebui să reprogrameze intervențiile chirurgicale și vor să fie liniștite.”

 Ce ar trebui să transmitem. „Aceasta nu este apocalipsa”, spune dr. Marc Burdick, medic specialist în medicină de urgență din Seattle. „Pentru medicii din prima linie, coronavirusul nu este nimic nou. COVID-19 este o tulpină nouă și este transmisibilă, dar în cele mai multe părți ale țării, riscul de a o contracta este în general scăzut. Oamenii trebuie să ia decizii în cunoștință de cauză și să-și trăiască în continuare viața - cu precauție. ”

 

Care sunt simptomele COVID-19 și cum se răspândește?

COVID-19 este o boală respiratorie născută dintr-un virus numit SARS-CoV-2. A apărut pentru prima dată în orașul Wuhan, China, în decembrie 2019 - ca rezultat probabil al unei transmiteri de la animal la persoană - și, de atunci, s-a răspândit (de la o persoană la alta) în aproximativ 70 de locații din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite. La ultima numărătoare, 39 de state au raportat cazuri confirmate de laborator, cel mai mare număr fiind în New York, Washington și California. Conform ultimelor date din Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), au existat 938 de cazuri în SUA și 29 de decese - cifrele urcând constant.

Conform noilor cercetări independente efectuate de reporterii de la The Atlantic și publicate la sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu descoperirile separate de la Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri pozitive din SUA poate depăși acum 1.100.

Cele mai frecvente simptome COVID-19 seamănă cu cele ale unei infecții respiratorii medii - febră, tuse, dificultăți de respirație și tind să fie ușoare în majoritatea cazurilor. Un raport publicat în New England Journal of Medicine pe 28 februarie, care analizează datele de la 1.099 de pacienți COVID-19 din China, a evidențiat o boală severă în mai puțin de 16% din cazuri și a calculat o rată de deces de 1,4%. Ca răspuns la articol, oamenii de știință au ieșit argumentând că rata de deces poate fi de fapt „considerabil mai mică de 1%” și mai mare în conformitate cu gripa sezonieră.

În acest moment, nu există o rată de mortalitate fixă sau universal valabilă, deoarece, așa cum subliniază New Scientist, numărul cazurilor este variabil.

„Sunt multe lucruri pe care nu le știm despre COVID-19”, spune dr. Eric M. Joseph, un chirurg plastician din West Orange, New Jersey. Ceea ce este clar este că persoanele cele mai vulnerabile sunt adulții în vârstă și persoanele cu afecțiuni cronice. Aceste grupuri sunt "mai predispuse la complicații și boli severe", adaugă el.

Medicul dermatolog din New York City, Joshua Zeichner, ne spune că pacienții care iau medicamente pentru inhibarea activităţii sistemului imunitar se expun mai mult riscului de a  contracta virusului. „Mulți dintre pacienții noștri cu psoriazis care urmează tratamente biologice ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare în viața lor de zi cu zi, dar precauțiile pentru COVID-19 nu sunt diferite de cele pe care le recomandăm pentru virusul gripal”.

„Primele informații sugerează că persoanele în vârstă au de două ori mai multe șanse să aibă boli grave de COVID-19”, se arată în site-ul CDC. Agenția îndeamnă acești oameni să reducă expunerile „rămânând acasă cât mai mult”.

Ca o măsură de precauție suplimentară, „Departamentul de Sănătate [din Washington] le spune oamenilor de peste 60 de ani să nu meargă nicăieri unde vor fi mai mult de 10 persoane”, notează dr. Sowder.

Experții sunt de acord că majoritatea adulților sănătoși care se infectează poate nici nu își dau seama, deoarece simptomele COVID-19 sunt de obicei foarte subtile, imitându-le pe cele ale unei răceli comune.

Interesant este că cei mai tineri dintre noi par relativ neafectați de COVID-19. „Copiii au probabil virusul la aceeași frecvență ca și adulții - ei nu manifestă la fel de multe simptome, [pentru că] sistemul lor imunitar este constant lovit de alte boli similare”, explică dr. Burdick. „Prin urmare, vedem mult mai puține [în termeni de] simptome și severitatea bolii la copii - cel puțin în acest moment.”

Virusul se răspândește la fel ca oricare altul: „Transmiterea este de obicei respiratorie, prin picături”, spune dr. Burdick. Stropii eliberați atunci când tușim sau strănutăm îi poate infecta pe cei din apropiere, dacă le aterizează în gură, nas sau ochi; se inhalează în plămâni; sau este preluat de pe suprafețele acoperite de virus. Coronavirusurile - inclusiv COVID-19, sugerează studii preliminare - pot persista pe suprafețe (și eventual în aer) oriunde de la câteva ore până la câteva zile.

ARN viral a fost detectat și în probe de sânge și scaun. Două studii publicate recent arată că problemele gastro-intestinale pot preceda simptomele respiratorii în unele cazuri, iar virusul poate, într-adevăr, să apară în scaun - adăugând o altă dimensiune la răspândirea sa și subliniază, chiar mai îndrăzneț, importanța critică a spălatului pe mâini.

„Constatăm că transmiterea este extrem de variabilă - nu suntem 100% siguri în ceea ce privește amploarea acesteia sau a tuturor tipurilor de transmitere în acest moment”, spune dr. Burdick. COVID-19 ar putea intra în corp prin fisuri pe piele sau prin incizie chirurgicală, așa cum au speculat unii de pe social media? „Aceasta este întotdeauna o posibilitate”, adaugă el, „întrucât înțelegerea noastră despre riscul de transmitere este total incompletă acum. Dar răspândirea de la o persoană la alta se crede că se face în principal prin picături respiratorii, la fel ca în cazul gripei. ”

Cei care au COVID-19 se crede că sunt contagioși atunci când sunt bolnavi - nu înainte de prezentarea simptomelor.

 

Ar trebui pacienții să reprogrameze procedurile dermatologice și de chirurgie plastică?

Iartă-ne că răspundem la o întrebare cu o întrebare dar: Ești bolnav?

„Dacă aveți simptome respiratorii sau febră, nu este momentul pentru o procedură electivă”, spune dr. Rieder.

Union Square Laser Dermatologie din New York a trimis un e-mail pacienților săptămâna trecută, îndemnându-i să anuleze dacă „prezintă simptome de răceală / gripă” - și să revină peste cel puțin două săptămâni. „Dacă ajungeți la întâlnire cu raceală sau tuse”, precizează sursa, „va trebui să vă rugăm să reprogramați pentru o dată ulterioară.”

Alte centre de dermatologie au emis recent informari similare.

Astfel de măsuri sensibile pot contribui la limitarea răspândirii bolii. Există însă și alte motive pentru care medicii pot refuza tratamentul - procedurile chirurgicale, în special - la pacienții care sunt bolnavi. „Oamenii trebuie să fie în formă maximă pentru a avea o intervenție chirurgicală în cabinetul nostru”, spune dr. Sowder. Aceasta este o regulă standard în chirurgia plastică - una care a existat cu mult înainte de COVID-19, dar care este în prezent aplicată cu strictețe chiar și în situații limită.

„Majoritatea procedurilor noastre sunt efectuate sub anestezie generală, iar pacienții sunt intubați timp de câteva ore”, spune dr. Ashley Gordon, un chirurg plastician din Austin, Texas. Având în vedere amenințarea actuală cu COVID-19, dacă cineva este programat pentru o intervenție chirurgicală la sân, de exemplu, și apare cu suspiciunea vagă a unei tuse sau infecții respiratorii, Dr. Gordon va reprograma intervenția chirurgicală - așa cum a făcut-o cu un pacient cu programare pentru extirparea sanului chiar a doua zi - pentru că nu este clar modul în care se pot dezvolta simptomele. Nu numai că tubul respirator plasat în anestezie irită căile respiratorii, ci „ne îngrijorează pacienții care tusesc după intervenția chirurgicală la sân - acest lucru poate crește presiunea intratoracică sau poate provoca sângerare și ar fi foarte incomod pentru ei”, spune ea.

Tusea, după intervențiile chirurgicale, cum ar fi cele pe abdomen, poate de asemenea distruge suturile, notează dr. Sowder.

Unii medici, cum ar fi Dr. Laurel Geraghty, un dermatolog certificat din Medford, Oregon, au observat în ultimele două săptămâni o creștere a anulărilor și neprezentărilor - „și trebuie să ne întrebăm dacă se datorează neliniștilor cu privire la COVID-19 ," ea spune. „Există o mare teamă - bănuiesc că oamenii au anulat din precauție.”

Privind în viitor, „impactul [acestui] coronavirus asupra tratamentelor cosmetice ar putea fi enorm”, adaugă ea. „Cine riscă să vină pentru un tratament cu laser, injecții cu toxină botulinică sau scleroterapie atunci când sunt îngrijorați că vor lua un virus periculos în sala de așteptare a clinicii?”

Deocamdată, se pare că lucrurile se desfășoară ca la majoritatea saloanelor de estetică. „Sfătuim pacienții sănătoși de pe plan local să vină așa cum ar face-o în mod normal”, spune dr. Rieder. De asemenea, la Dr. Joseph's New Jersey, „nu am avut pacienți care să anuleze procedurile de teama de a contracta COVID-19 și nici nu am făcut modificări în modul în care gestionăm programările, deoarece știm că nu există nicio legătură între procedurile nechirurgicale sau chirurgicale și [un risc crescut de] îmbolnăvire. ”

În orașele în care s-a observat o creștere a cazurilor de COVID-19, totuși, procedurile elective sunt mai puține, pentru a păstra consumabilele medicale. „Unul dintre spitalele din zona Seattle anulează toate cazurile sale de chirurgie electivă”, spune dr. Sowder. „[Medicii] nu doresc să folosească echipamentele, măștile sau personalul [pentru astfel de operațiuni] atunci când ar putea fi folosite la pacienți cu coronavirus.”

Pregătindu-se pentru o astfel de creștere a cazurilor de COVID-19, guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, i-a declarat lui Rachel Maddow într-un interviu din 9 Martie: „Trebuie să creștem capacitatea în sistemul nostru medical, pentru a da cu adevărat prioritate persoanelor care vor avea probleme respiratorii severe.” Pentru a face acest lucru, a explicat el, „ar putea fi necesar să ne uităm la lucruri precum amânarea chirurgiei elective, de exemplu. Nu am luat [decizia oficială] în acest sens, dar toți trebuie să luăm decizii prioritare ... pentru a salva viața oamenilor aici. "

După cum explică dr. Burdick, „luăm măsuri extreme în cea mai mare parte a Seattle, deoarece există un focar cunoscut și susținut”. Dar, în general vorbind, nu vede necesitatea ca pacienții din zonele neafectate să amâne procedurile doar pentru a avea consumabile de rezervă. Cu câteva excepții, adaugă el, „rechizitele medicale pe care oamenii le-ar folosi pentru procedurile cosmetice sunt mult diferite de cele necesare pentru serviciile de urgență.” Măștile chirurgicale de bază trebuie conservate, împreună cu măștile N95 - deși aceștia din urmă sunt „rar folosiți în lumea chirurgiei estetice”, remarcă el. (Niciuna dintre acestea nu garantează că împiedică persoana obișnuită să contracteze COVID-19, potrivit FDA. Ele sunt destinate să fie purtate de pacienții bolnavi, carantinați, pentru a proteja contactele strânse - cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății care îi îngrijesc - de infecții ale apartului respirator.)

 

Este sigur să mergeți la programările pentru tratamente estetice?

Întrebarea cea mare este: este sigur să călătorești – în această perioadă? Iar răspunsul este oarecum nebulos. Doar în săptămâna trecută, temerile față de COVID-19 au determinat amânarea a mai multor evenimente și conferințe, inclusiv celebrul South by Southwest (SXSW) din Austin; Festivalul Ultra Music din Miami; și atât reuniunea anuală a Academiei Americane de Dermatologie, cât și reuniunea de primăvară a Societății Americane de Chirurgi Plasticieni, care urmau să aibă loc în Denver și, respectiv, în New Orleans.

„Centrele medicale Stanford și NYU anulează evenimentele și călătoriile și interzic prezența medicilor la conferințe”, ne spune dr. Geraghty. Cei care aleg să călătorească, în ciuda interdicției, vor trebui să-și ia un concediu de 2 săptămâni neplătit la întoarcere (simptomele COVID-19 se dezvoltă de obicei în termen de 14 zile de la expunere).

Astfel de anulări fără precedent alimentează isteria din jurul COVID-19, deoarece puțini înțeleg ce îi conduce acolo. „Nu ne îngrijorează că vei muri de coronavirus dacă vii din Sud în Sud-Vest - știm că acesta afectează mai ales persoanele în vârstă cu afecțiuni cronice”, explică dr. Gordon. „Dar dacă chiar și o persoană care participă la teste este pozitivă, atunci alte mii de persoane vor sfârși în carantină timp de două săptămâni - și asta este un lucru important.”

Transmiterea este o stradă cu două sensuri, adaugă dr. Burdick. „Nu aș recomanda oamenilor să călătorească în sau din Seattle chiar acum. Dacă vii aici, există riscul să te îmbolnăvești și să fii pus în carantină. Și toți cei care doriți să părăsiți Seattle, trebuie să vă gândiți - etic, doriți să infectați o parte a altui stat sau țară? Trebuie să luăm măsuri pentru a stopa transmiterea, astfel încât populațiile vulnerabile să nu se infecteze. "

Experții noștri solicită cu fermitate să nu se călătorească în țări considerate de mare risc de către CDC - China, Iran, Italia, Coreea de Sud și Japonia. (Boala în primul rând, medicii americani sfătuiesc pacienții să nu apeleze la o intervenție estetică în țări străine, cu standarde de îngrijire discutabile.)

Chiar și în S.U.A., „cred că călătoria [în afara statului] pentru o procedură estetică de rutină este inutilă și aduce o mulțime de complicații”, spune dr. Sowder. „Primesc e-mailuri de la pacienți de peste tot și spun mereu, puteți găsi pe cineva local care să vă scoată implanturile - care nu este o intervenție chirurgicală de specialitate. Cu excepția cazului în care aveți nevoie de o operație complicată sau aveți o problemă anatomică rară pentru care este nevoie de un anumit medic, cred că este întotdeauna mai bine să rămâneți aproape de casă ”, unde se pot gestiona cu ușurință programările de urmărire și posibilele complicații.

Ce este mai rău, adaugă dr. Sowder, o intervenție chirurgicală majoră, precum o mommy makeover, care vă poate „doborâ sistemul imunitar”, făcându-vă mai expuși la viruși în călătoria spre casă. „Să zicem că ai contractat coronavirus în aeroport sau în avion - o tuse proastă în timp ce te vindeci de o intervenție chirungicală pe abdomen ar fi groaznică.”

Dacă vă gândiți să mergeți la un specialist îndepărtat, poate luați în considerare o intervenție chirurgicală de vară. "Există modele de sezon cu coronavirusuri", spune dr. Burdick. „Tipul exact de variație sezonieră pe care îl vom vedea cu această tulpină nu este cunoscut în totalitate, dar ar avea sens că va dispărea la sfârșitul primăverii sau la începutul verii.”

Dr. Burdick, care, de asemenea, este un pilot autorizat, ne spune că avioanele au „purificatoare de aer excepționale” și că companiile aeriene de renume dezinfectează avioanele constant. „Cred că aveți o șansă mai mare să luați ceva de pe o suprafață în timp ce mâncați la un restaurant din aeroport decât de la un străin într-un avion”, spune el.

 

Sfatul medicilor: să rămanem sănătoși pe timpul epidemiei de COVID-19

Spălați-vă pe mâini

Spălați-vă bine și frecvent cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde. Nu puteți ajunge la o chiuvetă? Folosiți un produs igienizant cu cel puțin 60% alcool. (Dacă o faci corect, mâinile tale vor arăta - spălarea repetată „poate deteriora stratul exterior al pielii, ducând la fisuri, cu inflamații și pierderi de hidratare”, spune dr. Zeicher. Hidratează-le des. Dermatologul îți poate prescrie o cremă cu cortizon, dacă iritația persistă.)Nu îți mai atinge fața

Alături de o bună igienă a mâinilor, „a nu-ți atinge fața este cel mai bun sfat pe care îl pot da”, spune dr. Burdick. Atingerea feței cu mâinile poate provoca infecții, dar poate fi un obicei greu de controlat. După cum a raportat recent Washington Post, un studiu de observație comportamentală din 2015 realizat de studenții la medicină a constatat că subiecții și-au atins fața, în medie, de 23 de ori pe oră - 44% din contact implicând ochii, nasul sau gura.

Faceti vaccinul antigripal

„Nu vă va ajuta cu COVID-19, dar vă poate împiedica să vă îmbolnăviți de gripă, să mergeți la ER și să îngreunați sistemul medical”, spune dr. Sowder. În acest moment, nu există vaccin pentru COVID-19, dar „există șanse mari să apară unul în viitor”, spune dr. Burdick.

Nu atingeți nimic

Mânerele ușii. Coșul de cumpărături. Utilizați o altă parte a corpului (de preferat acoperită) pentru acest lucru sau purtați mănuși din latex, aruncându-le imediat după ce ați terminat (mâinile acoperite cu mănuși vă protejează și fața).

Evitați strângerile de mână...

... îmbrățișări forțate, sărutări casual ale obrazului, toate. Și „să nu vă simțiți jigniți dacă medicul dumneavoastră nu vă mai întinde mâna”, spune dr. Geraghty. „În schimb, mulți dintre noi oferim acum pumnul sau o atingere de cot - dorky, dar distractiv și mai sigur!”

Acoperă-ți gura

Strănutați sau tușiți într-un șervețel (apoi aruncați-l în coșul de gunoi) sau puneți cotul dacă trebuie.

Dezinfectați suprafețele

Pentru uz casnic sau în avion, „Aș spune că orice șervețel dezinfectant pe bază de înălbitor ar fi mai mult decât adecvat”, spune dr. Burdick. Dacă spațiul dvs. a fost invadat de COVID-19, utilizați în schimb un dezinfectant cu acțiune rapidă aprobat EPA, precum Alpha-HP sau Oxivir.

Renunțați la călătorii inutile ...

... în special în zonele cu risc ridicat, atât în țară (New York, Washington, California), cât și în străinătate - China, Iran, Italia, Coreea de Sud și Japonia.

Păstrați distanța

COVID-19 se răspândește cu ușurință între persoanele aflate în contact strâns - la aproximativ șase metri, spune CDC - deci cereți și respectați spațiul personal.

Opriți stocarea măștilor

Asistenții medicali au o cantitate limitată. În plus, dacă sunteți bine, nu vă sunt de niciun folos - și oricum le veți purta greșit. „Cei care nu sunt obișnuiți să poarte măști de tip chirurgical le pot manipula mai mult, să se simtă confortabil sau să obțină un sigiliu adecvat”, spune dr. Joseph. „Și dacă aveți COVID-19 pe mâini, manipularea măștii poate duce la infecții.”

Ai grijă de tine

„Mănâncă sănătos, bea multă apă, dormi de la șase ore jumătate până la opt ore pe noapte - și dacă te simți rău, rămâi acasă”, sugerează dr. Rieder. Cât despre pastilele cu zinc despre care toată lumea postează? Nah. „Zincul este cunoscut pentru că ajută organismul să elimine virușii”, adaugă el, „dar majoritatea datelor provin din studii pe animale [sau culturi celulare] - și niciuna nu se referă la această tulpină de coronavirus.” Dr. Burdick este de acord că studiile care investigează puterea zincului în lupta cu COVID-19 sunt „în cel mai bun caz”.

Relaxați-vă acasă

„Perspectiva de a rămâne acasă este un concept străin pentru mulți dintre noi - dar unul care ar trebui să fie înglobat în momente ca acestea”, spune dr. Rieder. „Faceți niște exerciții de respirație profundă, yoga, meditație, Pilates, orice altceva - și petreceți mai mult timp relaxându-vă acasă cu familia” - în special dacă aveți peste 60 de ani sau aveți o afecțiune medicală cronică.

Rămâneți informați

Verificați site-ul CDC și Centrul de Resurse Coronavirus Johns Hopkins pentru a urmări cazurile raportate de COVID-19 și fiți la curent cu noutățile și îndrumările. Vom actualiza această știre pe măsură ce informațiile se schimbă.

 

Ce să faceți dacă bănuiți că aveți COVID-19

Nu vă panicați: „Orice isterie nu este justificată în acest moment”, ne amintește dr. Joseph, deoarece majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 o vor trata ca pe o răceală obișnuită. Izolați-vă de ceilalți, urmăriți febra și dificultățile de respirație și simptomele așa cum ați face cu orice răceală sau gripă (lichide, odihnă, medicamente fără rețetă). Nu există niciun medicament specific pentru tratarea sau vindecarea COVID-19.

Dacă simptomele devin îngrijorătoare sau severe, sunați la urgențe sau la ER. Descrieți simptomele și spuneți că este posibil să aveți COVID-19. Nu vă prezentați la o clinică sau ER neanunțat deoarece riscați să răspândiți boala.

Dacă mergeți la ER la recomandarea medicului, veți face probabil un test pentru gripă, pentru a exclude gripa de tip A și B. „La pacienții care îndeplinesc criteriile pentru cazuri suspecte de COVID-19, luăm tampoane și probe de spută - diverse specimene din tractul respirator superior și inferior ”, explică dr. Burdick. Sputa este exact ceea ce credeți că este – secreția pe care o tușiți - și procedurile utilizate pentru procurarea acesteia pot fi oarecum dificile (puteți citi mai multe despre protocolul de testare CDC pentru COVID-19 aici). Se pot lua și probe de scaun și / sau urină. Probele sunt trimise la CDC sau la un laborator cu CDC, unde sunt testate pentru ARN SARS-CoV-2.

 

*Jolene Edgar este redactor principal la RealSelf. Fost redactor de frumusețe la Allure, O, The Oprah Magazine, Redbook, și NewBeauty, acum scrie în exclusivitate despre chirurgia estetică din casa sa din Rhode Island.

Informațiile din prezentul articol au fost preluate de pe www.realself.com. Articolul original poate fi vazut accesand link-ul.

Lasa un comentariu